AcasăŞtiri22 de români au cerut să fie evacuați din Sudan. MAE a...

22 de români au cerut să fie evacuați din Sudan. MAE a ridicat nivelul de alertă: „Manifestați atenție deosebită”

-

Un număr de 22 de cetățeni români au cerut evacuarea din Sudan, ca urmare a războiului civil izbucnit zilele trecute în această țară. Cetățenii români au contactat misiunea diplomatică română din Addis Abeba, Etiopia, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). „MAE precizează că, până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Addis Abeba, își înregistraseră prezența și/sau au fost contactați de misiunea diplomatică română în vederea evacuării 22 de cetățeni români și 4 membri de familie, cetățeni sudanezi”, infomrează ministerul român de Externe.
Astfel, MAE precizează că a fost activat un „task-force interinstituțional” pentru sprijinirea și acordarea de asistență cetățenilor români aflați în Sudan, în vederea evacuării în siguranță a acestora din această țară. Alertă de călătorie pentru Sudan, ridicată la nivelul 8 din 9 „Încă de la momentul activării task force-ului interinstituțional au fost efectuate, prin misiunile diplomatice române implicate și partenerii instituționali, numeroase demersuri pentru identificarea și contactarea cetățenilor români și a membrilor acestora de familie aflați în Sudan, precum și stabilirea unor modalități optime de evacuare.
MAE precizează că activitatea Ambasadei României la Khartoum a fost suspendată în anul 2021, iar serviciile de asistență și protecție consulară pentru cetățenii români din Sudan sunt asigurate de Ambasada României la Addis Abeba (Republica Federală Democratică a Etiopiei)”, precizează comunicatul MAE.

Citește mai mult la: www.digi24.ro/stiri/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

A first glimpse at Java 9: Early access release of JDK9...

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...