Baie de sânge după lovitura de stat din Sudan: Armata trage în populație la Khartoum

Trei persoane au fost ucise şi cel puţin 80 rănite de tirurile armatei sudaneze luni, la Khartoum, în timpul manifestaţiilor masive contra loviturii de stat şi a arestării conducătorilor civili ai ţării, a anunţat un sindicat sudanez de medici pro-democraţie, transmite AFP.

După ce generalul Abdel Fattah al-Burhan a dizolvat autorităţile de tranziţie într-un puci denunţat de comunitatea internaţională, prim-ministrul Abdallah Hamdok, soţia sa, unii miniştri şi toţi membri civili ai Consiliului de suveranitate – cea mai înaltă autoritate a tranziţiei – sunt în continuare într-un ‘loc necunoscut’, în mâinile militarilor, a indicat biroul premierului.

În stradă, manifestanţi decişi să apere tranziţia democratică la care au sperat odată cu răsturnarea dictatorului Omar Hassan al-Bashir în 2019, continuau luni să-şi strige opoziţia faţă de lovitura de forţă a armatei.

‘Poporul a ales un stat civil’, ‘nu o putere militară’, au scandat manifestanţii la Khartoum, după cum au relatat corespondenţii AFP.

/www.stiripesurse.ro/baie-de-sange

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.