Lovitură de stat militară în desfășurare în Sudan: arestări în rândul partidelor proguvernamentale

Majoritatea membrilor cabinetului sudanez și un număr mare de lideri de partide proguvernamentale au fost arestați luni într-o aparentă lovitură de stat, după săptămâni de tensiuni între armata și un guvern civil, au declarat trei surse politice pentru Reuters. Forțele militare din Sudan l-au pus inclusiv pe prim-ministrul Abdallah Hamdok în arest la domiciliu, potrivit Al-Hadath TV. Citând surse neidentificate, radiodifuzorul saudit a declarat că o forță militară a asediat casa primului ministru luni devreme înainte de a-l pune în arest la domiciliu.

Informațiile indică faptul că o lovitură de stat militară este în desfășurare la Khartoum, în această dimineață. Mai mulți oficiali guvernamentali au fost arestați.

Forțele de securitate vor rămâne probabil desfășurate în stradă în următoarele ore. Sunt posibile întreruperi ale telecomunicațiilor.

Aceasta este o situație în curs de dezvoltare; informații suplimentare vor fi emise după cum este garantat.

Forțele militare au reținut luni cel puțin cinci personalități înalte ale guvernului sudanez, au declarat oficialii, în timp ce principalul grup pro-democrație al țării a cerut oamenilor să iasă în stradă pentru a contracara o aparentă lovitură de stat militară.

Asociația Profesioniştilor din Sudan, un grup care conduce cererile pentru o tranziție la democrație, susține că au existat întreruperi ale semnalului de internet și telefon în toată țara.

/www.stiripesurse.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.