AcasăKhartoumSudan. Preț pentru ajutorul grupului rus de mercenari Wagner?

Sudan. Preț pentru ajutorul grupului rus de mercenari Wagner?

De asemenea, în schimbul dreptului de a folosi baza pe o durată de 25 de ani, Rusia se oferă să furnizeze Sudanului arme și echipament militar pentru protejarea bazei.

-

Autoritățile sudaneze au aprobat recent înființarea unei baze navale rusă în țară, însă, potrivit portalului de știri din domeniul apărării Defence24.pl, decizia liderilor de la Khartoum ar fi de fapt prețul pentru ajutorul oferit regimului militar sudanez împotriva opoziției de către mercenarii din gruparea paramilitară rusă Wagner.

„Republica Sudan dă acordul Federației Ruse pentru crearea și desfășurarea unui centru logistic pe teritoriul Republicii Sudan”, se arată în decretul prim-ministrului de la Moscova, Mihail Mișustin, publicat pe 11 noiembrie 2020.

Acordul este valabil pentru 25 de ani și se prelungește apoi automat din 10 în 10 ani, cu excepția cazului în care una dintre părți reziliază acordul

Aceasta înseamnă o garanție a prezenței rusești la Marea Roșie timp de cel puțin un sfert de secol, cu posibilitatea extinderii pe termen nelimitat a duratei.

 

mai mult la  /umbrela-strategica.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

A first glimpse at Java 9: Early access release of JDK9...

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...

Am luat cina la Khartoum