AcasăFashionSudanul lasă Rusia fără port strategic la Marea Roșie. Un acord proaspăt...

Sudanul lasă Rusia fără port strategic la Marea Roșie. Un acord proaspăt semnat urmează să fie suspendat

-

Autoritățile sudaneze au suspendat un acord cu Rusia pentru stabilirea unei baze navale în Marea Roșie, relatează agenţia de presă TASS, cu referire la canalul de știri Al Arabia. În plus, Sudanul ar urma să suspende orice nouă desfășurare a armatei ruse pe teritoriul ţării.

Sudanul a informat Rusia că suspendă un acord care oferea Moscovei permisiunea de a construi o bază navală chiar la nord de Port Sudan, principalul centru comercial al țării de la Marea Roșie. Interfax, citând Bloomberg, a adăugat că Sudanul a oprit și „orice nouă desfășurare militară rusă” în Marea Roșie.

De precizat că lucrările la acesta bază navală nu începuseră, iar acum acordul semnat între Rusia şi Sudan va trebui revizuit de parlament.

Ambasada Rusiei la Khartoum a emis joi o scurtă declarație, spunând că Moscova nu a fost informată oficial cu privire la decizia Sudanului de a suspenda acordul, care, potrivi părţii ruse, aștepta ratificarea acordului de către organismele competente din ambele țări, precizează AfricaNews.

O bază navală rusă pe coasta Mării Roșii a Sudanului ar oferi Moscovei un punct de sprijin pe linia de coastă a unei căi navigabile care crește rapid în importanţa strategică.

/www.defenseromania.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read